Новости
01.07.2011Розпочато видання «Вісника Товариства зварників України»

Товариство зварників України з червня 2011р. розпочало видання інформаційно-технічного часопису «ВісникТовариства зварників України».

Публікуемо звернення до читачів Президента Товариства зварників України:

Шановні читачі!

Сучасне зварювальне виробництво характеризується зростаючою наукоємністю технологічних процесів, що використаються, і систем керування ними, комп’ютеризацією досліджень та розробок, зростаючим об’ємом виробництва зварних конструкцій. Розвиваються нові підходи і вимоги к атестації зварників, максимально наближеним к загальноєвропейським стандартам. Треба сприяти розвитку інноваційної активності і конкурентного середовища в галузі зварювального виробництва. Необхідні заходи по популяризації професій в зварюванні і споріднених процесах. Все це потребує своєчасного розповсюдження інформації в середовищі фахівців нашої сфери.

Товариство зварників України, що створене в 1992 р., періодично висвітлювало свою діяльність в часописах «Сварщик» і «Автоматическая сварка». Однак, при той великої роботі, котру проводить Рада Товариства і його регіональні та обласні відділення, виникла необхідність видання спеціалізованого часопису як органу нашого Товариства.

«Вісник» є інженерно-технічним часописом і буде інформувати зварювальну громадськість не тільки о роботі Товариства, але й публікувати технічну і довідкову інформацію, а також інформацію о нових виданнях спеціальної літератури, державних стандартах, виставках, науково-технічних конференціях і семінарах, конкурсах, пам’ятних датах. Сподіваємось на тісне співробітництво з науковими робітниками, викладачами учбових закладів всіх рівнів, інженерами і майстрами виробництва.

Щиро бажаю читачам «Вісника Товариства зварників України» успіхів в подальшому розвитку зварювального виробництва України.

 

В. Г. Фартушний,

президент Товариства зварників України

академік Української Академії наук

 Вісник №1.pdf